Блог

Видеозаснемане – интересно и полезно хоби

Видеозаснемане – интересно и полезно хоби

Видеозаснемане освен занаят за много хора, може да бъде и хоби, с което ще се забавлявате по времена ваканцията и същевременно с това ще увековечите интересни моменти от живота ви.

Ако сте решили да се захванете с видеозаснемане е добре да имате предвид , че със заснемането на големи обекти не бива да се прекалява. По-интересно ще е да се фокусирате на малките неща и детайли като например люлките на детската площадка, а не да се мъчите да държите в кадър непрестанно цялата площадка. Това ще отрази детското настроение далеч по-добре от мащабните кадри.

При видеозаснемане от една позиция ще направи вашето филмче скучно и еднообразно. Сменяйте положението си, снимането от различен ъгъл ще доведе до по-вълнуващо комбиниране на кадри.

Ако искате да запечатате във филм нощно приключение, трябва да внимавате, ако осветлението е луминесцентно. Ефектът на записа не е такъв какъвто го виждаме с просто око. Детайли, особено по лицата на хората, няма да се забелязват. Можете да избегнете тази ситуация като се местите, а ако разполагате с повече камери ще се получи още по-добре.

Изобщо при нощно видеозаснемане, не подценявайте ролята на светлината, тя може да бъде ваш враг или приятел.

Напоследък фотографията и видео заснемане са станали хоби предимно за авантюристите.

Ако тепърва решавате да се заемете с видео заснемане, не е никак трудно да се снабдите с необходимото „бойно снаряжение”. Във всеки магазин за техника има разнообразни апарати. Няма вече проявяване на ленти, ръчно фокусиране на апарата. Вместо това на момента може да видите снимките или видео записа на екрана. Но едно от най-важните неща, без което и най-скъпия и добър фотоапарат или камера не може е качествата на самия оператор. Той трябва да има виждане за нещата, особено когато става въпрос за творчески филми или фотография.

Независимо към какъв обект за видео заснемане сте се насочили важно о е освен необходимото оборудване  да имате и предварителна нагласа и подготовка,за което е важна вашата визия и оригиналност. Без това снимката или видеото няма да имат художествена стойност, няма да имат дух и атмосфера.

Ако например сте се насочили към видео заснемане на животни, е добре предварително да се запознаете с техния начин на живот,за да е успешно заснемането. Задайте си въпросите – къде ще правя видео заснемане? Какво точно искам да снимам? Кога може да стане това – в кой сезон, в кое време от денонощието?

След като имате отговорите на тези въпроси може без притеснение да се заемете с видео заснемане.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.